Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с маслини и моркови

Булгур с маслини и моркови

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Булгур с маслини и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една позабравена, но много вкусна рецепта от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • булгур - 1/2 кг
  • маслини - 150 г
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 бр. или от консерва
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци, морковът се нарязва на кубчета или се настъргва (аз го настъргах).

Слагаме в тенджера мазнината да загрее и слагаме лука и моркова, заедно със солта да се запържат за 2-3 минути.

След това добавяме измития булгур заедно с червения пипер и бъркаме още 2 минути. Добавяме около 1 литър вода и варим на умерен огън за 15 минути.

Добавяме доматите заедно с маслините и варим още 10 минути да омекне булгурът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: