Пица Рататуй

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пица Рататуй
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Съчетайте любовта си към Италианската и Френската кухня в едно неповторимо ястие"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • патладжани - 1 бр.
  • доматено пюре
  • домати - 2 бр.
  • мащерка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пиперките се почистват от семките и се нарязват на лентички, тиквичките на кръгчета, а патладжана и доматите - на кубчета.

Патладжанът, тиквичките и пиперките се запържват за 10 минути в сгорещения зехтин. Добавят се доматите и се пържи още 5 минути. Добавят се солта, черният пипер и мащерката.

Фурната се загрява на 200 градуса. В тава се слага бутер тестото, след което се надупчва с вилица и се запича за 15 минути.

Тавата се изважда от фурната, тестото се намазва с доматено пюре и отгоре се нареждат запържените зеленчуци. След това се допича още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: