Празнична новогодишна солена торта

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
685
207
356
2
24/12/2016
"Кой може да откаже на предложението да хапне още едно парче торта особено в празничната нощ "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 566
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се счупват в купа и се разбиват. След това се добавя млякото. При непрекъснато бъркане започва да се добавя и брашното. Когато сместа е готова, палачинките се изпичат на средна температура. Морковът се рендосва, краставиците се режат на полумесеци, сиренето и кашкавалът се рендосват.

Маслинките се разделят на две. Кренвиршът се реже на шайба, луканките на тънки слайсове. Лукът се реже на тънки шайби. Когато палачинките са готови се взима подходящ поднос и се започва реденето на тортата. Първия ред се маже с майонеза, ръси се с кашкавал, слага се от луканката, краставици, лук и маслини.

Втория ред се маже с лютеница, слага се сирене, маслини. Третия ред се маже с унгарската салата. Разстила се хубаво и се подрежда луканка. Четвъртия ред се маже с майонеза отново и се ръси с настърган морков. Така се процедира, до изчерпване на палачинките.

От тези продукти, излизат около 10. Накрая, цялата торта се маже с майонеза. Магданозът и лукът се наситняват. Отстрани тортата се полепва с лука, а отгоре се ръси с магданоза. Обелката от домат се прави на роза и се поставя в средата. Отстрани се правят листа на розата с помощта на обелките от краставици.

Подреждат се маслинки. Лукът се реже на ивици и се подрежда отстрани на тортата, както е показано на снимката. Между всяка ивица лук се поставя по едно парче луканка. Да ви е сладко!

Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
8.29 лв.
Виж ››

Страхотна дървена дъска с удобна елипсовидна форма - подходяща не само да режете на нея, но и да поднасяте красиво нарязаните мезета.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар