Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Пълнена патица върху канапе от зеле

Пълнена патица върху канапе от зеле

Пълнена патица върху канапе от зеле
Снимка: Веселина Константинова
3 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Традиционната пуйка има силен конкурент за трапезата ни в лицето на тази пълнена патица"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зеле - 1 бр. малка
  • праз - 1 стрък
  • чесън - 4 склидки
  • лук - 1 р. средно голяма
  • червен пипер
  • бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете праза и го нарежете на ситно. Добавете обелените и нарязани, две скилидки чесън. Задушете ги в мазнина докато омекнат. Добавете ситно нарязаното зеле, червен пипер и овкусете със сол.

Налейте топла водичка, докато покриете зелето. Гответе на тих огън, докато зелето омекне. Отстранете готовото зеле от огъня.

Обелете лука, гъбите и чесъна. Нарежете ги на ситно и ги задушете в мазнина. Измийте почистения ориз и го добавете към сместа. Поръсете с натрошеното кубче бульон. Запържете, докато оризът се избистри, при непрекъснато бъркане.

Напълнете патицата с готовата смес.

Изсипете зелето в тава за печене. Сложете патицата отгоре. Покрийте с фолио тавата и притиснете добре.

Печете патицата във фурна на бавен огън.

Пълнената патица върху канапе от зеле е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#245369
Потребител#245369
зелето кисело ли е ?
14.02.2020 09:47