Моята коледна капама

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
26/11/2018
"Капамата си иска майсторлък, иска си хубаво месце и много търпение, защото колкото повече изкара във фурната, толкова по-вкусна става "
Приготвяне30 мин.
Готвене330 мин.
Общо360 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо235 970
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества
Капама

Начин на приготвяне

Киселата зелка се нарязва на дребно. Сланината се реже на тънки ивици. Двата вида месо и наденицата се нарязват също на малки парчета.

Оризът се измива и се отцежда от водата. В голям глинен гювеч се нарежда първо няколко парчета сланина. Отгоре сложих малко от нарязаното кисело зеле, ориз. Поръсих с малко червен пипер.

След това прибавих и половината от свинското и пилешкото месо. Също така и половината наденица. Добавих зърната черен пипер. Поръсих с малко сол и чубрица. Наредих няколко парчета сланина. След това отново зеле, останалия ориз, двата вида месо и подправките.

Оставих само малко от зелето и сланината, за да покрия отгоре. Отгоре поръсих зелето с малко червен пипер и чубрица. Сложих сланината. Залях капамата с една чаена чаша червено вино и допълних с вода.

Покрих капамата с фолио.

Глинения гювеч се слага в студена фурна, за да не се спука.

Пекох Коледната капама един час на 200 градуса. След това намалих фурната на 180 градуса за около 4 часа.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#202744
Много ми хареса рецептата, ще я приготвя за тази Коледа.
10
0