Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турско реване с грис

Турско реване с грис

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Турско реване с грис
Снимка: Anka Neykova
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Всички пътища водят към кухнята, когато знаем, че там ни чака това великолепно сиропирано реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • ванилия - 1 пакет (2 г)
  • Сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2.5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя захарният сироп. Сварява се за 15 минути и се оставя да се охлади напълно.

Продуктите за тестото се добавят последователно и се разбъркват много добре. Само бакпулверът се смесва с киселото мляко и тогава се добавя.

Сместа се изсипва в тава и се пече на 170 градуса за 25 минути.

След като бъде готова, се залива с половината сироп. Изчаква се около 2-3 минути, разрязва се на парчета и се залива и с останалия сироп.

Реването се оставя да престои 1 час, докато поеме хубаво сиропа.

Турското реване с грис е готово.

Страхотен сладкиш с грис, който обезателно трябва да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много сладък десерт. Всичко ли правиш така сладко?
17.02.2022 20:58
Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Лесен и вкусен десерт, аз поръсих отгоре с настърган шоколад.
26.02.2018 15:42
Anka Neykova
Anka Neykova
ЛЕСЕН И БЪРЗ СЛАДКИШ. АЗ САМО ПРОМЕНИХ МАЛКО СИРОПА..... НА 1 ЛИТЪР ВОДА СЛОЖИХ 1 КИЛОГРАМ ЗАХАР И МАЛКО ЛИМОНТУЗУ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ЛИМОНОВ СОК, СТАНА МНОГО ХУБАВО И ВКУСНО, А НАЙ ОТГОРЕ СЛЕД КАТО БЕШЕ ИЗСТИНАЛО И СИРОПИРАНО ПОРЪСИХ СЪС КОКОСОВИ СТЪРГОТИНИ .
03.01.2017 22:52
3
1