Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с лук и сметана

Свинско с лук и сметана

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Свинско с лук и сметана
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Когато едно ядене е толкова вкусно, калориите нямат значение, нали?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг
  • лук - 4 глави
  • готварска сметана - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на едри парчета. Почистете свинското от мазно и ципи, нарежете го на средни парченца.

Загрейте тиган с малко мазнина. Задушете лука. Прибавете свинското месо.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус. Изпържете месото.

Залейте с готварската сметана и оставете да къкри за десетина минути, за да се сгъсти сметаната.

Поръсете с чубрица по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: