Моята празнична торта

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
297
43
6924
3
01/01/2017
"Какъвто е да е поводът, отбележете го с тази уникална празнична торта "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 977
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта с миксер до побеляване. След това прибавяме киселото мляко и олиото и отново разбиваме. Накрая слагаме ванилията и пресятото брашно с бакпулвера.

Разделяме сместа на две части, сипваме в кръгла форма за торта и печем в загрята фурна на 180 градуса.След като са готови ги завиваме в фолио и ги оставяме в хладилника.

Приготвяме крема. Маслото е предварително оставено на стайна температура да се разтопи и към него прибавяме пудрата захар. Разбъркваме добре да се получи пухкав крем.

Следва редене на тортата. Слагаме първия блат и отгоре мажем с крема и поставяме и втория блат.

След това приготвяме глазурата. Разтопяваме шоколада на водна баня и веднага щом се втечни, прибавяме маслото и бъркаме, докато маслото се стопи и започне сместа да се сгъстява.

Когато е готова, заливаме тортата, докато е още топла, за да може да се разлее равномерно по тортата. Отгоре украсяваме със сметана. Правим розички с шприц и заливаме с топинг по желание. Отстрани тортата се посипва със смлени орехи.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар