Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладката вода със захарта и се оставя да втаса 10 -15 минути.
Брашното се пресява в тава, оформя се в средата кладенче. Добавят се яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре, шупналата мая, киселото мляко, солта, маслото и олиото.
Разбърква се с вилица, после се замесва меко тесто и се оставя да втаса покрито с фолио.
Готовото тесто се премесва още веднъж и се разделя на малки топчета, поставя се плънка в средата от натрошено сирене и нареждаме топките в намаслена тавичка.
Може да се оформи на фитил и се връзва на възел.
Оставя се да почине тестото за 15 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме маково семе.
Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.