Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки дробчета с топено сирене

Пилешки дробчета с топено сирене

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пилешки дробчета с топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вълшебен вкус и аромат - за всички, които обичат дреболийките"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 5 глави
  • моркови - 3 бр.
  • топено сирене - 100 г
  • олио
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измиваме дробчетата. Слагаме в тенджерка вода и като заври слагаме дробчетата, колкото да им излезе кръвта.

Изхвърляме водата, измиваме дробчетата и ги слагаме в тавичка. Нарязваме лука и го задушаваме в олио, добавяме морковите и разбъркваме. Когато омекнат прибавяме топеното сирене и виното.

Държим още пет минути и изсипваме в тавичката при дробчетата. Поъсваме вегетата и добавяме 1/2 ч.ч. вода.

Печем на 200 градуса около 30 минути, като тавичката е покрита с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: