Солена торта с бутер тесто

Нина ИвановаНина ИвановаИноватор111102112
05/01/2017
"Една торта, на която няма да сложите свещички, а ще поднесете с добре изтудено вино "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо819
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо вземете дълбока тава и постелете дъното и стените й с бутер тесто. Шунката, пилешкото месо и киселите краставички нарежете на ситни парченца. Кашкавала настържете на ситната страна на рендето.

След това започвате да редите пластовете на солената торта. Първо поръсете бутер тестото с пласт пилешко месо, след това с пласт шунка, следват киселите краставички и накрая настърганият кашкавал.

След това сложете пласт бутер тесто и повторете продуктите за плънката. След запълване на дълбочината на тавичката завършете с пласт бутер тесто и затворете тортата със страничните стени от бутер тесто.

Пече се в силно загрята фурна, като първоначално покрийте с фолио, за да не изгори отгоре. Солената торта се сервира добре охладена, защото докато е топла плънката може да се разтече заради кашкавала.

Добър апетит :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар