Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Джоланче с картофи и гъби в гювеч

Джоланче с картофи и гъби в гювеч

Джоланче с картофи и гъби в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Едно ястие, което ще ви остави без думи, най-малкото защото не бива да говорите с пълна уста"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 500 г обезкостен
  • картофи - 500 г
  • гъби - 300 г печурки
  • магданоз - 2 с.л сух
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете джоланчето на подходящи парчета. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Обелете картофите, измийте ги и нарежете на кубчета.

Загрейте олиото. Добавете джоланчето и картофите. Гответе при непрекъснато бъркане 5-6 мин. Добавете гъбите. Гответе още 1-2 минути.

Изсипете сместа в гювеч. Налейте топла вода, докато покриете картофите. Овкусете със сол и черен пипер.

Похлупете с капака и печете в загрята фурна, докато водата изври и ястието остане на мазнина. Картофите трябва да са омекнали, а месото да се разкъсва - ястието е готово!

Поръсете със сух магданоз преди поднасяне.

Джоланчето с картофи и гъби в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Лесно и вкусно!
05.01.2017 14:29
2