Начин на приготвяне
Оризът се сварява във вряща вода заедно с шафран и 5 с.л. Олио. След като е готов, се изплаква с ледена вода и се прецежда. Пилешкото месо се овалва в брашно, като след това се изтупва от излишното.
Късчетата се пържат в тиган, на разстояние едно от друго, за да не залепнат. Всички готови парчета се изваждат и се оставят настрана, а част от мазнината в тигана се излизва.
След това в него се запържва замразеният микс за 5-6 минути. Овкусява се и към него се добавя оризът и месото. Когато всички продукти са достатъчно сготвени добре овкусени, се разпределят в подходящи чинии.
По желание могат да се полеят със сладко-кисела глазура. Тя се приготвя, като указаните продукти се смесят и се оставят врят 10 мин.