Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Гювеч»Заек в гювеч по Шуменски

Заек в гювеч по Шуменски

ИвайлоИвайло
Чирак
2113056
Заек в гювеч по Шуменски
Снимка: Ивайло
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Едно вкусно ястие със заек, което ще ви изненада приятно с леко сладък вкус и неустоим аромат. Рецепта, която ще стане любима на любителите на дивеча"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 3 - 4 глави
  • моркови - 4 бр.
  • гъби - 300 г
  • черен пипер
  • стафиди - 50 г
  • сушени сливи - 100 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол - 1 с.л
  • червен пипер - 2 с.л.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • маслини - 7 - 8
  • олио - 1 ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на парчета (10 порции). В тенджера със сгорещена мазнина запържваме парчетата месо на два пъти до порозовяване.

След изпържването на месото го вадим.В мазнината добавяме дребно нарязания лук, чесъна, нарязаните на дребно моркови и ги запържваме.

В глинен съд (гювеч) поставяме ред месо, отгоре добавяме дребно нарязания лук чесъна, нарязаните на дребно моркови, гъби, стафиди, сушени сливи, маслини и подправки. Това го правим докато не напълним съда. Заливаме с 1 ч.ч. бяло вино и вода докато поеме.

Захлупваме с капак и поставяме в студена фурна. Включваме на пълна мощност. След като заври намаляваме и печем на 180 градуса около 180 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petia
Petia
Много често се чудя как да приготвя заешкото месо, така че да се хареса на всички.
Много интересна рецепта и скоро ще я сготвя.
Благодаря за идеята!
31.01.2017 10:12
Стоянка Колева
Стоянка Колева
Страхотна рецепта.
14.01.2017 13:16