Начин на приготвяне
В кухненски робот се мелят бисквитите и лешниците. Добавя се маслото и се разбърква добре. След това бисквитените трохи се слагат в тортена форма с хартия за печене и се прави тънък блат, като се притиска плътно с лъжица.
Сметаната за крема се затопля до кипване, отстранява се от огъня и в нея се сипва шоколадът. Разбърква се до получаването на хомогенен лъскав крем. После се сипва върху бисквитения блат и се поставя формата в хладилника.
За мока крема в тефлонов съд на слаб огън се разтопяват маслото и шоколадът. Докато сместа е още гореща се прибавят жълтъците. Разбърква се внимателно, налива се кафето, 1/3 от разбитата сметана и желатина, разтворен на водна баня в малко вода. Всичко се смесва добре и се оставя за изстине. Останалата сметана се разбива на твърд сняг и се прибавя към охладения крем.
Мока кремът се сипва върху втвърдения шоколадов крем и се поставя в хладилник за няколко часа. Преди да се поднесе тортата, се отстранява хартията, повърхността се поръсва с какао и се украсява с шоколадови стружки.
Налейте си една чаша ароматно кафе и се насладете на вълшебния вкус на торта Мока Мока. Добър апетит!