Начин на приготвяне
Говеждото нарязваме на големи кубчета. Лукът се реже на половин пръстени и чесънът, които само го сплескваме, да отдели аромата си - това поставяме в голяма купа, като добавим и стрък магданоз, дафинов лист, мащерка, черен пипер и червеното вино. Разбърква се и се слага в хладилника да се маринова за един ден.
Нарежете бекона на ситно и запържете в тигана с малко олио до златисто. Изваждаме бекона от тигана и в мазнината и малко маслото се пържи говеждото до кафява коричка. Добавете брашното, разбърква се и се готви за още една-две минута.
Преместваме месото в дълбока тенджера и прибавяме към него прецедената марината и бекона.
След половин час затоплете тиган и прибавете малко зехтин и масло и морковите, нарязани на средни кубчета, и оставете да се пържат. След това ги махнете и в същата мазнина добавете Шалота и гответе 20 минути. Нарежете гъбите на половина и ги запържете в същия тиган.
Добавете месото и лука, добавете сол и черен пипер. Оставете да къкри за още двадесет минути. Сваля се от огъня и сервирайте с картофено пюре или ориз по ваше желание.