Тикка масала

Румяна милчеваРумяна милчеваЧирак13012371
08/01/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките филета на ивички, поставяме ги в намаслена тава и слагаме в предварително загряна фурна на 180 градуса за 20 минутки.

В дълбок тиган се загрява малко масло, добавяме кимион, дафинов лист, черен и зелен кардамон, карамфил и канела.

Нарязваме лука и него го запържваме. Прибавяме и нарязаните на кубчета домати и чесъна, смачкан, а не нарязан.

Поръсваме с кориандър, лют пипер и куркума. Добавяме филето в тигана, разбъркваме и намаляваме малко котлона.

Изчистваме и нарязване на малки кубчета чушката, пържим още 5 минути. Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар