Рула с ябълки и дюли

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Рула с ябълки и дюли3 / 3
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Сочни, хрупкави и .... честно казано неустоими - така че, сбогувайте се с диетата и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр. пакет
  • дюля - 1 бр. голяма
  • ябълки - 5 бр. /малки, домашни/
  • захар - 1 ч.ч
  • канела - 1 ч.л
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 100 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е от кулинарен блог на Кремена Русева. Обелваме дюлята и ябълките. Почистваме излишното. Настъргваме ги на ренде. Може и с чопър по оригинална рецепта, но аз лично не го използвах.

Слагаме всички настъргани плодове в тава за 45 минути да си пуснат сока и то най – вече ябълките, според оригинална рецепта, аз ги оставих за 20 минути, за да не потъмнеят много. После ги прехвърлих в по-удобна купа.

Към плодовете добавям захарта, канелата и ванилията. Разбъркваме сместа с лъжица. Трябва ни размекнато масло за мазане. Мажем с четка. Използвам немско, защото стават по–ароматни. Взимам лист кора, намазвам с масло и сгъвам на две. Намазвам пак и сгъвам още на две. Получават се 15 бр. рула. Слагам от пълнежа в средата, подгъвам краищата и навивам на стегнато руло. Така правим и с другите кори и смес.

Оформените рулата подреждаме върху тавата на фурната, застлана с хартия за печене. Печем на 160 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 40 мин. Още докато са горещи наръсваме рулата с много пудра захар, като на снимката с помощта на цедка.

Стават сладки и хрупкави с много пудра захар.Поръсвайки пудра захар с ръка ни ми харесва. Опитайте, стават вкусни! Сокът, който ни остана от плодовете, може да се излее в чаша и да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: