Апетитни свински ребърца с картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
28/12/2019
"Да споделим ли обяда си с вас?"
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 538
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се нарязват на малки парчета и се поръсват със сол. Прави се гъста марината от изцедения сок от един лимон, босилека, ригана, смленият черен пипер и червен пипер.

Сместа се обърква добре и с помощта на четка се намазват всички парчетата ребра, след което се поставят в хладилник, където е хубаво да престоят поне 2 часа.

Маринованите ребра се поставят в съда за печене. В него се налива се около 100 мл червено вино.

Тавата се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна на 220 градуса. След около 20 минути температурата се намалява 170 градуса.

Ребърцата се пекат още около 30 мин.

През това време се обелват картофите, нарязват се на едро, овкусяват се със сол, босилек, риган и черен пипер. Картофите се нареждат около полуготовите ребърца. Отгоре се нарязва на малки парченца кравето масло.

Ястието се покрива отново с фолио и се пече още около 30 минути. Малко преди готовност се маха фолиото и се допича до достигане на лек златист загар.

Апетитните свински ребърца с картофи са страхотни!

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Приготвяй си тази рецепта в:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мирелла Сомова
Искам да поздравя авторката на СТРАХОТНАТА рецепта - много лесно се приготви, вкусно е и всичко стана както е описано. Иначе малко експериментирах, като сложих 1 глава лук и 1 морков и ползвах готово овкусени ребърца. Сготвих го днес, за вечеря, и толкова много се хареса на всички, че нямаше време да направя снимки, защото една тава не ни стигна :)
0
0