Телешко шкембе с кашкавал

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
180
30
1
28/12/2019
"Ако в Рая не приготвят божествено шкембе по тази рецепта, хич не ни го хвалете "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 976
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 кг
  • гъби - 0.200 кг
  • масло - 0.125 кг
  • кашкавал - за поръсване
  • червен пипер - може и лют
  • черен пипер
  • сол
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • черен пипер - 5 - 10 бр. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре шкембето. Нарязваме го на ленти.

В дълбока тенджера наливаме студена вода и слагаме шкембето, дафиновия лист, пипера на зърна и бахара. Поставяме на умерен котлон до пълното сваряване на шкембето.

В тиган разтопяваме маслото и запържваме нарязаните предварително на полумесеци гъби.

Към тях добавяме и шкембето. Всичко е добре разбъркано изсипваме в тавичка, посоляваме на вкус.

Отгоре настъргваме обилно с кашкавал и наръсваме с червен пипер. Запичаме на горен реотан до златисто.

Телешкото шкембе с кашкавал е много вкусно предястие.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар