Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешко шкембе с кашкавал

Телешко шкембе с кашкавал

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386672431
Телешко шкембе с кашкавал
Снимка: Мартина Тракова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако в Рая не приготвят божествено шкембе по тази рецепта, хич не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг
  • гъби - 0.200 кг
  • масло - 0.125 кг
  • кашкавал - за поръсване
  • червен пипер - може и лют
  • черен пипер
  • сол
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • черен пипер - 5 - 10 бр. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре шкембето. Нарязваме го на ленти.

В дълбока тенджера наливаме студена вода и слагаме шкембето, дафиновия лист, пипера на зърна и бахара. Поставяме на умерен котлон до пълното сваряване на шкембето.

В тиган разтопяваме маслото и запържваме нарязаните предварително на полумесеци гъби.

Към тях добавяме и шкембето. Всичко е добре разбъркано изсипваме в тавичка, посоляваме на вкус.

Отгоре настъргваме обилно с кашкавал и наръсваме с червен пипер. Запичаме на горен реотан до златисто.

Телешкото шкембе с кашкавал е много вкусно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: