Постна шоколадова торта

ДариатиДариатиЧирак70722
09/01/2017
"Ще ви шашнем с тази супер вкусна, веган, постна, шоколадова торта - перфектният сладкиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 359
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се обърква с топлото кафе и се бърка, докато се разтопи. Прибавя се олиото. След него се поставят разтворената в оцета сода, брашното, какаото, ванилията и щипката сол.

Сместа се изсипва в тавата, която е към фурната. Пече се на 180 градуса. Блатът се изпича бързо, защото е тънък. Наблюдавайте го и проверете с клечка. Готовият блат се реже на три еднакви части.

Върху първия блат се маже крем, поставя се вторият блат, пак крем и последният блат, който също се маже с крем. Тортата се измазва с крем и отстрани. Поръсва се със смлени орехи.

Приготвяне на крема: Соевата напитка се поставя на котлона да заври заедно със захарта. От млякото се отделя 1 ч.ч., в която се разтваря пудинга. Като заври соевото мляко, пудингът се изсипва в него и се бърка, докато се сгъсти. Преди да се махне, се поставя и шоколадът. Бърка се до неговото разтопяване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар