Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми по касапски

Зелеви сарми по касапски

Ivan HristovIvan Hristov
Новак
1
Зелеви сарми по касапски1 / 2
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 6 бр. /около 1 кг/
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 100 г
  • кисело зеле - 6 големи листа
  • олио - 5 с.л.
  • вода - 100 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме пържолите с подправките, върху всяка от тях поставяме тънък лист кашкавал и масло.

Увиваме ги в зелевите листа като сарми.

В тавата слагаме олиото и водата /вместо вода може зелев сок или червено вино.

Нареждаме пържолите-сарми. Завиваме плътно тавата с фолио.

Печем 1 час на 180 градуса, след това още 5-10 мин само отгоре.

Приятен апетит! /100% вкус! /

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: