Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Домашна наденица»Мамината свинска наденица за бърза консумация

Мамината свинска наденица за бърза консумация

РумянаРумяна
Новак
74110
Мамината свинска наденица за бърза консумация1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • сланина - 500 г
  • сол - 4 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • лют червен пипер - 2 ч.л. /на вкус/
  • чубрица - 2 ч.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • черва - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцва се месото и сланината със сатър. Добавя се черният и лютият пипер, чесънът, кимионът, чубрицата и солта. Залива се с малко вода или бульон и се омесва много добре. Похлупва се съдът и се оставя да отлежи около час, за да се овкуси.

С малка фунийка с широк отвор може да се напълнят добре измитите черва с ръка. Завиват се /прекъсват се/ наденичките на около 10 сантиметра.

Загрява се тенджера с вода. Така приготвените наденички се пускат във врящата вода /поетапно, за да може водата да ври/.

Така се сварява за около 20 минути колбасът. Може да се яде охладен, да се запържи или запече във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: