Домашен овчи суджук

К.ГеоргиеваК.ГеоргиеваЧирак53121
10/01/2017
"Това мераклийско мезе трябва да се консумира само с най-доброто домашно вино "
Приготвяне180 мин.
Общо180 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 183
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - около 15 кг
  • телешко месо - около 5 кг
  • кимион - 1 малко пакетче
  • черен пипер - 1 малко пакетче
  • чубрица - около 50 - 60 г
  • сол - на вкус
  • свински черва - почистени и посолени, или други
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с месомелачка. Добавят се подправките, като се омесва много добре до хомогенна смес. Сместа се покрива с фолио и се оставя за 12-24 часа на студено място, за да поеме аромата на подправките.

След това се вземат червата, най-горният край се завързва и се пълнят възможно по-сбито, за да не остава въздух. Мястото, което ще е край на всеки суджук, се усуква.

Накрая суджуците се закачат на подходящо място да съхнат. Подберете за целта сухо и хладно място. На следващия ден се надупчват, за да излезе останалият въздух и пак се закачат.

През ден се смъкват, поръсват се с брашно и се сплескват с точилка, за да изтънеят и да придобият форма на подкова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар