Мусака с пилешко месо и зеленчуци

christie24christie24Новак1638
10/01/2017
"Чак сега разбираме колко сме пропуснали, че не сме опитали по-рано тази супер мусака с пилешко месце и зеленчуци "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо993
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата се нарязват на дребно и към тях се добавят лимоновият сок, сол и черен пипер. Разбърква се и се оставя в хладилника за около 15 минути. След което в дълбок тиган позапържваме месото и после добавяме ситно нарязаните лук, моркови, гъби, домати и чесън. Подправяме със сол и черен пипер и задушаваме за 10-15 минути.

В намазнена с олио и поръсена с галета тава се нареждат половината от обелените и нарязани на кубчета картофи, след това слагаме сместа от тигана и заглаждаме с останалите картофи.

След това, разтваряме пилешкия бульон в 1 ч.ч. вода и го изсипваме в тавата. Печем на 200 градуса за около 20 минути.

После го заливаме със смес от разбитите яйца млякото и малко сол. Връщаме го във фурната за още 10-15 минути и малко преди да спрем фурната добавяме настъргания кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар