Домашно телешко филе

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289073016441
Домашно телешко филе
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
10/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"Закачете филето на проветриво, високо и тайно място - далеч от завистливи погледи и ръце на лакомници"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 5 кг от бут
  • черен пипер - 30 г
  • чубрица - 30 г
  • чили - 20 г
  • червен пипер - 20 г
  • сол - 1 кг готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета с дебелина 1 см., като се отстраняват всички ципи и мазнини.

Така нарязаните филета се овалват в готварската сол и се нареждат в голям съд. Като от време на време се изхвърля отцедената кървава вода. Те престояват два дни и се отмиват от солта с хладка вода.

След което се овалват в смесените и смлени предварително подправки (черен пипер, чубрица, чили и червен пипер). Така приготвените филета се закачат на проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: