Начин на приготвяне
Почистете рибата, като отстраните и главите. Натъркайте рибите със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и запържете бадемите до златисто. Извадете ги с решетъчна лъжица и оставете върху салфетка да се отцедят от излишното масло.
Запържете рибите в останалото масло от двете страни, по 3 мин. от всяка, докато се зачервят.
Прехвърлете рибите в йенска тавичка, намазана със слънчогледовото олио. Добавете ситно нарязания лук, морковите на кръгчета с дебелина от около 1 см., залейте със сметананата и покрийте с капак. Печете 20 мин на 200 градуса.
Разделете стръковете селъри и ги подредете като легло в плоска чиния. Поставете рибите отгоре, около тях подредете красиво кръгчетата морков и залейте със соса. Поръсете с хрупкавите бадеми и украсете с магданоз