Маймунски хляб-пица

12/01/2017
Pepka Bojidarova
отPepka BojidarovaНовак1
"Дали само на нас ни се струва, че това ще бъде най-вкусното нещо, което ще хапнем днес?"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 518
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 500 - 700 г бяло
  • хладка вода - 200 мл
  • готварска сметана - 150 мл
  • мая - 1/2 кубче жива
  • зехтин - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • белтък - 1 яйце и един
  • За потапянето на тестените топчета
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • зехтин - 1 непълна к.ч.
  • босилек - 2 щипки сушен
  • чубрица - 2 щипки
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • Плънка
  • кашкавал - 150 г
  • шунка - 100 г
  • свинско месо - 200 г запържено до готово
  • жълтък - 1 бр.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се сипват 3-4 супени лъжици от водата, щипка захар,

1 ч.л. брашно, което се оставя да шупне 15 минути.

Замесвате тестото и го оставяте да удвои обема си, след което разточвате обга с дебелина 2 см, късате малко парченца, колкото орех, потапяте в сместа с лютеницата и зехтина и така редите един ред.

След което изсипвате по-голямата част от плънката, отгоре продължавате с топчетата.

Когата сте готови с реденето и ви е останало от сместа с лютеницата, разбърквате я с жълтъка и заливате отгоре:)

Печете 45-50 минути на 180 градуса с вентилатор.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар