Бахур

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2
12
12/01/2017
"Който черпи с бахур и вино, никога няма да остане без приятели - стара кулинарна поговорка "
Приготвяне120 мин.
Готвене50 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 339
  • Преглеждания за месеца642
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свински черва - за пълнене
  • свински бял дроб - 1
  • свинско сърце - 1
  • свински далак - 1
  • свинско месо - 400 г по - мазно
  • праз - 4 - 5 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцето, далакът и месото се сваряват и смилат с машинка за мелене на кайма най-едрата решетка/.

Празът се измива и нарязва на ситно, изсипва се в дълбок тиган с 1 к.ч. вода, добавя се оризът да се задушават до полуомекване.

Смесваме хубаво сместа от дреболии със сместа от ориз и праз. Овкусяваме с подправките.

Свинските черва измиваме много добре. С помощта на машинка за месо със специална приставка пълним червата със сместа.

Завързваме краищата и надупчваме леко с игра. Варим във бульона, в който сме варили дреболиите.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар