Капуска - кулинарно вълшебство със зеле

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
13/01/2017
"Капуска - в превод - страхотна вкусотия, която ще ви накара да отопите старателно цялата чиния "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 099
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона.

Котлонът се загрява на максимална степен. В тенджерката се поставя маслото с олиото, оставя се да се стопи. Щом се загрее, се слага каймата и с шпатула се намачква, да се раздели на парчетата.

Подправя се с черен пипер и кимион. Запържва се, докато промени цвета си, добавя се лукът и се пържи 5 мин. Разбърква се, подправя се с щипка сол и червен пипер на вкус.

В купа се слага лъжица доматено пюре с малко топла вода (50 мл) и се разбърква. Прибавя се пюрето в тенджерата, след това се добавя зелето и чушката.

Налива се водата, поставя се капакът и котлонът се намалява на средна степен. Остава покрито за 20 мин. да се задуши, като през няколко минути се отваря и разбърква.

След тези 20 мин. капакът се маха, ако има още вода, се готви още няколко минути, докато течността почти намалее. Ястието е готово, като на дъното почти не остане течност. Накрая при сервиране по желание се поръсва с лют пипер люспи.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Страхотна вкусотия! Много благодаря на Сия за рецептата :) Облизахме си и пръстите чак!
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.12.2017 06:09
Аз ти благодаря за доверието, радвам се че ви е харесало.Снимките са чудесни, благодаря ти, миличка :)
2
0