Пържени бутчета с галета

Anka NeykovaAnka Neykova
Новак
62114
Пържени бутчета с галета
Снимка: Anka Neykova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Пърженото може и да не е най-полезното нещо на света, но е дяволски вкусно и никога няма да се откажем от него"

Необходими Продукти

  • бутчета - 3 бр.
  • яйчна смес
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • за овалване
  • галета
  • гарнитура
  • картофи - 4 бр.
  • салата
  • краставица
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете кожата на бутчетата. В тенджера сложете бутчетата, половин чаена лъжичка сол и вода /половин тенджера/. Варете бутчетата, когато са полусварени, ги извадете и изцедете от водата.

Разбъркайте добре яйчната смес, след това бутчетата, като полуизстинат, ги потапяйте в яйчната смес и след това в галета.

Пържете на слаб котлон от двете страни бутчетата.

Гарнитура:

След като изпържих картофите, ги овкусих с малко сол и къри, вие решавате колко да сложите, по ваш избор.

С малко кетчуп и майонеза полях картофите. Салата е от прясна краставица и домати чери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: