Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета с лук и кашкавал

Пилешки дробчета с лук и кашкавал

EleonoraEleonora
Новак
156411
Пилешки дробчета с лук и кашкавал
Снимка: Eleonora
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ароматни и сочни, а с този кашкавал направо се топят в устата. Опитайте ги на всяка цена"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 3 глави
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • вода - 100 мл
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата за 1 час в студена вода. Обелете и нарежете лука на филийки. Налейте мазнина в дълбок тиган.

Запържете лука, добавете дробчетата и овкусете със сол. Щом дробчетата побелеят леко, налейте 100 мл вода.

Намалете котлона. Поръсете дробчетата с мащерка и щом са готови, поръсете отгоре с настърган кашкавал.

Пилешките дробчета с лук и кашкавал са уникално мезе, пробвайте ги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: