Пиле с ориз и зеленчуци

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697163
08/03/2012
"Когато към обикновеното пиле с ориз добавите зеленчуци, любов и щипка въображение - ще получите най-вкусното пилешко месо на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 685
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата залейте с 1 ч.ч. бира и оставете да престоя така. Загрейте 100 мл мазнина в голяма тенджера и запържете последователно лука, чесъна, а след тях добавете гъбите, ситно нарязания морков и чушка.

Щом леко се запържат добавете ориза и разбъркайте докато и той се запържи. Овкусете със сол, черен пипер и кърито и прехвърлете в тава. Добавете нарязаните домати и маслини и разбъркайте.

Разпределете отгоре бутчетата, като ги притиснете. Долейте топла вода - около 4 ч.ч. Сложете да се пече в загряна фурна до абсорбиране на течността от ориза.

Рейтинг

5 10
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар