Лимецова палачинка с тиква

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41517322292
15/01/2017
"Вкусно приключение в страната на здравословното хранене "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо768
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 200 г предварително сварена или печена
  • овесени ядки - 2 с.л.
  • брашно от лимец - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - на върха на ножа
  • белтъци - 2 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • индиско орехче - на върха на ножа
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазване на тигана
  • мед - за гарниране на палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд пасираме предварително накиснатите овесени ядки с 100 мл хладичка вода. Прибавяме тиквата и белтъците и продължаваме да пасираме.

Към полученото пюре добавяме всички останали продукти и разбиваме с тел до получаване на гъстичка палачинкова смес. Ако се получи по-гъстичка, прибавете малко вода, а ако е рядка - сгъстете с лимецово брашно.

В нагорещен и намаслен тиган с незалепващо покритие в средата с малко черпаче сипваме от сместа. Като се позачерви, с дървена шпатула внимателно обръщаме от другата страна.

Палачинките стават мекички.

Гарнираме с мед или според предпочитанията!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар