Плитки-захаринки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
16/12/2019
"И да ги наблюдавате, и да не ги наблюдавате - тези меки плитки ще се изядат за секунди "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 942
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете свинската мас в топло помещение да се размекне, но да не се втечни.

Разбийте яйцата със захарта, пресейте брашното и замесете гладко средно твърдо тесто. Оставете да си почине за около 30 минути.

Разделете тестото на малки топки, след това на намазнен плот от всяко топче оформете фитил. От три фитила сплетете плитка. Готовите плитки сложете в тава застлана с хартия и поръсете с кристална захар.

Печете курабийките в загрята фурна до леко зачервяване, пекат се много бързо, затова трябва да се наблюдават.

Плитките-захаринки са готови.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
16.01.2017 10:56
Страхотни са, Ваня, но 1/2ч.ч мас - 16 с.л ли е и не са ли много 16 супени лъжици?
0
0
Ваня Георгиева
Аз сложих половин чаша, в тефтера съм я записала така и на лъжици, стопена но е рецепта още от детство :)
0
0