Начин на приготвяне
Нарежете зелето на ситно и заедно с маста го сложете да се пържи на слаб огън. Пържете около 1 час като го разбърквате периодично. Докато зелето е на котлона пригответе тестото за питките.
В купа смесете брашното и солта. В 4 с.л. разтворете маята и добавете захарта+ 1с.л. брашно. Похлупете и изчакайте да шупне. Направете кладенче в брашното и изсипете млякото, водата, разтопеното масло и маята.
Омесете средно меко тесто. Покрийте и го оставете да втаса. Не забравяйте да наглеждате зелето. От втасалото тесто оформете 24 топчета. Върху набрашнен плот с ръка ги разточете на тънки питки.
Върху 12 от тях сложете от изпърженото кисело зеле. Покрийте с другите 12 и с вилица притиснете по краищата. Аз на част от питките отгоре направих разрез.
С четка ги намажете с прясно мляко и поръсете с брашно. Наредете ги в тава постлана с хартия и изпечете малките питки в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.
Пухкавите питки с плънка от кисело зеле са готови.