Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювеч

ЕлиЕлиЧирак34825
17/01/2017
"Супер идея - вместо да пълните сармите една по една, пълните направо зелката "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 668
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се обрязва внимателно в средата добре, като кладенче. Сварява се пилешкото и свинското месо. Нарязва се на дребни парченца. Смесва се с каймата и ориза. Слага се вътре в зелето, като се налива малко вода и мазнина.

Сместа не трябва да е до горе, като се има предвид, че оризът ще се развие и сместа ще увеличи обема си. Слага се в гювеча и се овкусява с малко сол, червен пипер, дафинов лист. Може да налеете и от бульонът от свареното преди месо.

Това, което сте отрязали от зелката може да го сложите отстрани около зелката. Слагате в студена фурна. Пече се, като постепенно усилвате градусите.

Забележка: Ако зелката ви е по- малка може да я сложите в малко гювече и така да я поставите в гювеча, с цел като се опече да не се развие и разтегли.

Ако е по-голяма може да я вържете с канап и да я захлупите отгоре с керамичен съд.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар