Леко запържвам кюфтетата,във вряла вода става варена кайма.Вадя ги и си запържвам лук,картофи,морков ,чушка и когато всичко е готово пускам кюф.за няколко минути добавям доматено пюре.
06.10.2024 20:02
3
Анонимен
"Овалват се в брашно и се пускат в врящата вода."
За какво ги овалвш в брашно като ще ги вариш?! Това е има смисъл само за пържене. Като ги пуснеш във водата, брашното отива в нея и после сеизхвърля. Мислете малко бе хора!
12.02.2024 14:34
4
6
3
Анонимен
Овалват се в брашно, за да не се разпаднат и за да имат форма.
Това е класика и за супа топчета.
14.09.2024 14:37
2
1
Анонимен
Как ще се изхвърля? Нали това е соса. Овалват се в брашно, разбира се.
14.04.2024 15:06
1
Анонимен
Вие помислете...винаги когато се правят кюфтета със сос се овалват в брашно...а получения бульон се използва за соса...не се изхвърля
28.03.2024 07:34
2
Анонимен
Супер стана, аз сготвих с 1 кг. картофи :)
11.02.2024 19:19
Анонимен
Абе интересно картофите чушката нарязват ли се или цели. Голямо обяснение
21.12.2023 07:24
1
Анонимен
От 500 гр. кайма дори и баба ми знае, че се получават 10 кюфтета, не знам как ги направихте Освен ако не са били супер мънички..
28.10.2023 12:49
1
4
1
Анонимен
Не знам как ги направихте 12
28.10.2023 12:49
Анонимен
Друго ми е интересно на мен. 500 гр. кайма и 1-2 кг. картофи. Аз картофи ли ще ям или кюфтета!? Взехме кг. кайма от свински джолан и 500 гр. картофи. ?
11.12.2022 13:34
8
1
1
Анонимен
Това вижда се е за повечко порции
01.05.2023 12:41
Анонимен
Много интересно е как разделяте 12 кюфтенца на 8 порции. Не, че не може, но по 1,5 кюфте на порция ....
За какво ги овалвш в брашно като ще ги вариш?! Това е има смисъл само за пържене. Като ги пуснеш във водата, брашното отива в нея и после сеизхвърля. Мислете малко бе хора!
Това е класика и за супа топчета.