Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Питки (поачи) по оригинална турска рецепта

Питки (поачи) по оригинална турска рецепта

редакция:
МерсинМерсин
Новак
1828817
Питки (поачи) по оригинална турска рецепта
Снимка: Мерсин
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусни питки поачи, типични за Турската кухня, които може да приготвите с любимата плънка по избор."

Необходими Продукти

  • мляко - 1 ч.ч. топло
  • суха мая - 1 пакетче (10 г)
  • захар - 2 ч.л.
  • масло - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 5 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една чаена чаша топло мляко се слагат маята и захарта и се изчаква 15 минути, докато млякото шупне.

В отделна купа се разбиват едно цяло яйце и белтъкът от второто и се добавя предварително разтопеното краве масло.

Последователно се добавят олиото, шупналото мляко, солта и брашното, след което се омесва гладко и незалепващо тесто.

Внимателно се оформят еднакво големи кръгли питки, на които в средата се добавя пълнеж (сирене, кашкавал, маслини, картофи) по ваш избор.

Добре оформените питки се намазват отгоре с предварително отделения жълтък и се поставят във фурна с температура 200 градуса.

Препоръчително е да са върху хартия за печене. Готови са след около половин час.

Питките (поачи) по оригинална турска рецепта са много вкусни.

Вижте също как да си направите турски базлами или любимото турско пиде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: