Начин на приготвяне
В една чаена чаша топло мляко се слагат маята и захарта и се изчаква 15 минути, докато млякото шупне.
В отделна купа се разбиват едно цяло яйце и белтъкът от второто и се добавя предварително разтопеното краве масло.
Последователно се добавят олиото, шупналото мляко, солта и брашното, след което се омесва гладко и незалепващо тесто.
Внимателно се оформят еднакво големи кръгли питки, на които в средата се добавя пълнеж (сирене, кашкавал, маслини, картофи) по ваш избор.
Добре оформените питки се намазват отгоре с предварително отделения жълтък и се поставят във фурна с температура 200 градуса.
Препоръчително е да са върху хартия за печене. Готови са след около половин час.
Питките (поачи) по оригинална турска рецепта са много вкусни.
Вижте също как да си направите турски базлами или любимото турско пиде.