Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Питки (поачи) по оригинална турска рецепта

Питки (поачи) по оригинална турска рецепта

МерсинМерсин
Новак
18287
Питки (поачи) по оригинална турска рецепта
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусни питки, типични за Турската кухня, които може да приготвите с любимата плънка по избор"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 ч.ч. топло
  • суха мая - 1 пакетче (10 г)
  • захар - 2 ч.л.
  • масло - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 5 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една чаена чаша топло мляко се слагат маята и захарта и се изчаква 15 минути, докато млякото шупне.

В отделна купа се разбиват едно цяло яйце и белтъкът от второто и се добавя предварително разтопеното краве масло.

Последователно се добавят олиото, шупналото мляко, солта и брашното, след което се омесва гладко и незалепващо тесто.

Внимателно се оформят еднакво големи кръгли питки, на които в средата се добавя пълнеж (сирене, кашкавал, маслини, картофи) по ваш избор.

Добре оформените питки се намазват отгоре с предварително отделения жълтък и се поставят във фурна с температура 200 градуса.

Препоръчително е да са върху хартия за печене. Готови са след около половин час.

Питките (поачи) по оригинална турска рецепта са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: