Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнина, добавят се отцедените и нарязани дробчета да се позапържат леко.
Добавя се оризът и като стане кристален се добавят подправките. Пече се на 180 градуса 40 мин.
Заливката винаги ми е била най сложната част през годините, но открих правилните пропорции и вече се справям.
Слага се половината мляко и солта да се загрее почти до завиране. През това време разбивате яйцата с останалото мляко и добавяте брашното.
Като се достигне фаза завиране на млякото изсипвате сместа с енергично разбъркване и се бърка до новото завиране на сместа.
Изсипва се в тавата върху ориза и дробчетата и премествате тавата на горния ред на фурната да се запече заливката. Бон апети с тази вкусна дроб сарма.
Пилешката дроб сарма с пухкава заливка е много сполучливо ястие.