Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Пилешка дроб сарма с пухкава заливка

Пилешка дроб сарма с пухкава заливка

Пилешка дроб сарма с пухкава заливка
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Майсторите знаят, че тайната на вкусната дроб сарма е в заливката, а тази е просто великолепно - хапнете, оценете и не забравяйте да добавите рецептата към любимите си"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • ориз - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • Заливка
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 6 с.л. пълни
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнина, добавят се отцедените и нарязани дробчета да се позапържат леко.

Добавя се оризът и като стане кристален се добавят подправките. Пече се на 180 градуса 40 мин.

Заливката винаги ми е била най сложната част през годините, но открих правилните пропорции и вече се справям.

Слага се половината мляко и солта да се загрее почти до завиране. През това време разбивате яйцата с останалото мляко и добавяте брашното.

Като се достигне фаза завиране на млякото изсипвате сместа с енергично разбъркване и се бърка до новото завиране на сместа.

Изсипва се в тавата върху ориза и дробчетата и премествате тавата на горния ред на фурната да се запече заливката. Бон апети с тази вкусна дроб сарма.

Пилешката дроб сарма с пухкава заливка е много сполучливо ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: