Чорба от червена леща по оригинална турска рецепта

МерсинМерсин
Новак
18
262
71
18/12/2019
"Взимаме назаем тази рецепта от Турската кухня, защото толкова ароматна и вкусна леща досега не бяхме опитвали! Сега е ваш ред"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо227 809
  • Преглеждания за месеца1159
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лещата се измива добре и се оставя да се отцеди. Лукът се обелва и се нарязва на няколко средно големи парчета.

По същия начин морковите и картофите се обелват и се нарязват на кубчета. В тенджера се сипва малко олио или зехтин (според вашите желания) и се добавят зеленчуците.

Задушават се на котлона за около 10 минути. Накрая се добавя червената леща. Заливат се с гореща вода и се оставят да врят до омекване. Необходимото време тук е приблизително 25 минути.

В отделен тиган се разтопява половината от маслото и се добавя и доматеното пюре. Изчаква се да заври, след което се дърпа от котлона и се добавят подправките - солта, черния пипер, джоджена и червения пипер. Получава се гъста кашеста смес.

Добре сварената супа се пасира с пасатор. Към получената супа се добавя доматената смес и се разбърква с дървена лъжица, докато се смесят. Ако е необходимо, се добавя допълнително вода към пасираната супа. Идеята е да се получи подходяща на гъстота крем супа.

Готовата супа се пробва на вкус и ако е необходимо се подправя допълнително със сол и черен пипер.

Точно преди сервирането, в малко тиганче се разтопява и останалото масло, добавя се червения пипер и лютия червен пипер. С лъжичка се нанася върху супата от леща. Декорира се и с парче лимон.

Чорбата от червена леща по оригинална турска рецепта е готова.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ani.d
Ani.d
24.02.2020 01:07
Получи се , страхотна !
1
0