Начин на приготвяне
Нарежете лука и го запържете. След като омекне, добавете нарязаните печени чушки и подправки по избор.
Свалете от котлона и след като се охлади, добавете натрошеното сирене. Разбъркайте и оставете настрана.
В купа сипете водата и в нея разтворете маята със захарта. Пресейте брашното със солта.
Към него добавете олиото, млякото и маята. Замесете меко тесто. Оставете за 15 минути да се отпусне. От него оформете 12 топки. Покрийте ги с кърпа и оставете да втасат за 30 минути.
Вземете едно топче и го разточете на елипса. В единия край сложете от плънката и завийте на рулце, но не до края. Края нарежете на ленти.
Всяка лента усучете и поставете върху рулцето, като подпъхвате краищата им. След това съберете краищата на рулото. Направете и останалите тутманичета.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Оставете да втасат за 30 минути и ги намажете с яйце, разбито с олио.
Печете на 200 градуса около 25 минути. Извадете и ги завийте с чиста кърпа.
Тутманичетата с праз, сирене и печени чушки са много вкусни.