Свински дроб с було

DayaDaya
Новак
24
4
11
18/01/2017
"Ако знаете само тези хапки от черен дроб колко вино пият, нямаше да поканите толкова гости "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 870
  • Преглеждания за месеца224
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива и нарязва на хапки (като на снимката). Слага се в купа и се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Чесънът се обелва и се разделят скилидките (толкова на брой, колкото са парченцата дроб).

След като дробът е овкусен се взема едно парченце, слага се скилидка чесън отгоре и се отрязва толкова голямо парче от булото, колкото да се завие дробчето. Така хапките се нареждат на предварително омазнена тавичка.

Когато всички хапки са готови, тавичката се слага в предварително загрята фурна. Пече се на 180 градуса за 35-40 мин.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Калинов
Калинов
24.01.2017 11:56
Любимата ми рецепта за черен дроб
1
0