Мусака с кисело зеле

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2954168903
19/01/2017
"Можехме да я кръстим и вегетарианска мусака, но така нямаше да знаете, че е толкова вкусно именно заради киселото зеле "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 847
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на малки парчета и го слагаме в мазнина и малко зелев сок да се задуши. Когато зелето омекне, го оставяме настрана.

Слагаме ориза в 2 ч.ч. подсолена вода да се свари. След като е сварен, добавяме към него рендосания кашкавал, черния пипер и разбъркваме.

В намазнена тавичка слагаме половината зеле и разстиламе върху него ориза, отгоре слагаме останалото зеле.

Разбиваме яйцата и добавяме прясното мляко. С тази смес заливаме ястието и слагаме във фурна на 200 градуса. Печем мусаката до зачервяване.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар