Начин на приготвяне
Преди да се отвори пакета с корите се намачква сиренето. След това се намазнява хубаво тавата, в която ще се пече баницата. Първо се слагат три кори като леко се набръчкват. Поливат се с олио.
След това се наръсва захарта и накрая се слага половината от намачканото вече сирене. Отново се слагат няколко кори и върху тях другото сирене, по желание може да се сложи и малко олио.
Продължаваме да слагаме корите, като всяка една кора отново се набръчква. Когато приключим с корите нарязваме вече получената баница. В чашка смесваме киселото мляко, заквасената сметана и содата.
Разбъркваме и оставяме на страни да се надигне. През това време разбиваме яйца в дълбока купа и наливаме газираната вода. След това в купата изливаме и млякото, разбъркваме всичко и поливаме баницата да се напои хубаво.
Печем я в загрята на 220 градуса фурна около 20- 25 минути. Когато извадим баницата от фурната я поръсваме с вода и я завиваме с кърпа за около 10- 15 минути за да си обиколи нивката.