Сиропирана торта с ванилов крем

DayaDayaНовак24411
20/01/2017
"Вместо да гледате тортата и да се облизвате, си запишете рецептата, пригответе я и качете снимки, за да се похвалите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 594
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. След това се прибавят брашното, бакпулверът и ванилията. Накрая се добавя и какаото. Бърка се до получаване на тъмна смес.

След като се получи еднородна смес, се добавят и смлените орехи. Сместа се разденя на 2 равни части. В тавичка с помощта на хартия за печене се изпича първо единият блат на загрята фурна на 180 градуса. Процедурата се повтаря и с изпичането на втория блат.

За крема: Захарта се карамелизира, прибавя се водата и се вари до получаване на гъст сироп (това се разбира, като вземете една капка и я капнете в студена вода, тя не трябва да се размива).

Белтъците се разбиват на сняг и към тях с тънка струя се прибавя сиропът, като непрекъснато се разбърква. Накрая се прибавя и ванилийката.

За сиропа: Захарта се сварява с водата. Прибавят се ликьорът и ромът (конякът).

Сглобяване на тортата: Изпечените блатове се оставят да изстинат. След като са готови, се поставя първият. Сиропира се и се намазва тънък слой от крема.

Отгоре се поставя и вторият блат, като и той се сиропира. С останалата част от крема се украсява тортата, като се намазва отгоре и отстрани и се поръсва с орехи.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар