Пълнена пуйка върху кисело зеле

21/01/2017
"Най-вкусният начин, по който може да се приготви една пуйка "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 257
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива добре и се осолява отвън и отвътре, след което се напръсква със сока от изцедения лимон. Дреболиите се сваряват в подсолена вода и след като са готови се наситняват на парчета. В 1/3 от олиото запържваме нарязания на дребно лук и добавяме към него дреболиите и ориза.

Поръсваме с червения пипер и посоляваме. Добавяме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме докато оризът поеме течността. Отстраняваме от котлона и поръсваме с джоджен и черен пипер. С тази плънка пълним пуйката, наливаме 1 чаена чаша вода и я зашиваме.

Нарязваме на ситно зелето и го задушаваме в останалата мазнина докато омекне. Изсипваме го в тава, отгоре нареждаме нарязаната на тънки ленти сланина.

Отгоре слагаме пълнената пуйка и печем в предварително загрята силна фурна докато пуйката се зачерви. След като се зачерви печем в умерена фурна до готовност.

За да не прегори можем да покрием с фолио и така да я печем, а накрая да го махнем и 30мин да печем до зачервяване докато хване хрупкава коричка.

Приятен апетит!

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар