Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Селски хляб с бяло брашно

Селски хляб с бяло брашно

ИввИвв
Чирак
5737270378
Селски хляб с бяло брашно
Снимка: Diddy Portarska
2 / 3
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Когато искаш най-доброто от селската кухня, но в модерен вариант"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • вода - 400 мл. хладка
  • брашно - около 900 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тава и се прави кладенче в него. Маята се слага във водата и се добавя малко захар, за да се активира по-бързо.

Изсипва се разтворената мая в брашното и се добавя олиото и солта. Замесва се тестото, като постепенно взимате от брашното. Тестото трябва да се получи меко, еластично и не лепнещо. Оставете го да втасва повече време около 45 - 50 минути.

Оставете тестото да нарасне до утрояване на обема си, след това го разделете на 3 равни къса, от който оформете хляб. Направете го във формата на дебели франзели, поставете в тава посипана само с брашно или с хартия за печене.

След като сте сложили оформеното тесто в тавата поръсете с малко брашно отгоре и с нож направите няколко не дълбоки диагонални разреза.

Покрийте с кърпа и оставете още веднъж да втасва за 20 минути. Печете селски хляб в предварително загряна фурна на 180 градуса без вентилатор 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: